Veerman bij na emotioneel debuut: "Dat schoot door mijn hoofd"

5 februari 2022, 23:50

Henk Veerman is zeer tevreden dat hij meteen zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht te pakken heeft. De nieuweling was tegen SC Cambuur goed voor het winnende doelpunt en was daarna zichtbaar emotioneel. Na afloop reageerde de geboren Volendammer koeltjes.

Utrecht boog met invaller Veerman een 0-2 achterstand om een in 3-2 overwinning. "Als je met 0-2 achter komt, invalt en dan nog met 3-2 wint kun je best spreken van een droomdebuut. Ik was niet teleurgesteld dat ik op de bank moest beginnen. Ik ben hier pas een week dus moet ook een beetje mijn plaats kennen", aldus Veerman na de wedstrijd in gesprek met ESPN.

Veerman vervulde met zijn stap naar Utrecht de droom van een overleden vriend, die groot fan van die club was. "Na de 3-2 voelde ik complete blijdschap. Dat het zover allemaal heeft mogen komen, is geweldig. Je kon aan me zien dat ik trots ben. Het is mooi meegenomen dat het meteen zo uitpakt. Het schoot door mijn hoofd dat ik hier voor de winnende mag tekenen. Mooier wordt het niet."

Utrecht blijft dankzij Veerman volop in de race voor Europees voetbal. De ploeg van trainer René Hake bezet momenteel de zevende plek met 35 punten. Het verschil met nummer vier FC Twente bedraagt zes punten. Vrijdag staat voor Veerman de eerste uitwedstrijd met Utrecht op het programma. Dan wacht een bezoekje aan Heracles Almelo, de huidige nummer veertien.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen