Domper voor Rekik en Gudelj, Bergwijn mag blijven hopen op prijs

5 februari 2022, 23:11

Karim Rekik en Nemanja Gudelj hebben zaterdagavond dure punten laten liggen op bezoek bij Osasuna. De nummer twee van Spanje speelde doelpuntloos gelijk, waardoor Real Madrid dit weekend uit kan lopen tot zes punten.

Sevilla is dit seizoen de enige die de Madrileense topclub bij kan benen, maar mogelijk wordt de spanning nu weer wat minder in La Liga. In het noorden van Spanje deed de ploeg uit Andalusië er alles aan, maar een doelpunt maken lukte niet. Dat mocht vooral Ivan Rakitic zichzelf aanrekenen. De voormalig middenvelder van FC Barcelona mocht diep in de blessuretijd een strafschop nemen, maar die bal ging niet tegen de touwen. Als Real zondag wint van Granada, is het gat verdubbeld in het nadeel van Rekik en Gudelj.

Tottenham Hotspur-Brighton & Hove Albion 3-1

Steven Bergwijn mag blijven hopen op een prijs, terwijl Joël Veltman de FA Cup kan vergeten. Brighton ging met 3-1 ten onder tegen de Londenaren, waardoor die ploeg zich heeft geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi. Harry Kane werd de man van de wedstrijd met twee treffers. Hij scoorde de openingsgoal en het laatste doelpunt van de wedstrijd.

Solly March zorgde met een eigen doelpunt voor de tweede treffer van Spurs, maar dat betekende niet dat alle spanning meteen uit de wedstrijd was. Sterker nog, de thuisploeg moest nog serieus aan de bak. In de tweede helft kwam Brighton terug tot 2-1, door een doelpunt van Yves Bissouma. Veltman was op dat moment al als invaller binnen de lijnen gekomen. Bergwijn zag vanaf de bank hoe Kane het duel alsnog in het slot gooide na ongeveer zeventig minuten spelen. Daarna mocht de Nederlander nog wat minuten maken.