Ongeslagen reeks weg voor Bosz, sprookje Nieuwkoop gaat door

5 februari 2022, 23:45

Zeven duels op rij wist Peter Bosz ongeslagen te blijven in de Ligue 1. Nu is die reeks voorbij. AS Monaco was een maatje te groot en won met 2-0. Daardoor staat Lyonnais negende, terwijl de tegenstander stijgt naar plaats vier. Het gat is twee punten.

Al na twee minuten moesten de manschappen van de Nederlandse oefenmeester in de achtervolging na een doelpunt van Jean Lucas, die een voorzet van Kevin Volland promoveerde tot assists. Het was het startsein van een overtuigende fase van de Monegasken. Binnen het eerste kwartier kreeg de ploeg namelijk twee enorme kansen om de marge te verdubbelen. Dat lukte na een half uur spelen alsnog via Wissam Ben Yedder. In de tweede helft wist de spits nog een keer doel te treffen, maar die kwam niet op het scorebord wegens buitenspel. Bosz zag zijn mannen in de slotfase nog wel wat kansen creëren, maar het was niet genoeg om Monaco nog te laten wankelen.

Royal Antwerp - Royal Union Sint-Gillis 0-2

Bart Nieuwkoop en zijn ploeggenoten blijven vriend en vijand verrassen in België. Union Sint-Gillis heeft weer uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Nummer twee Royal Antwerp werd namelijk verslagen, waardoor het gat tien punten is. Aanvaller Deniz Undav zette de promovendus, die nu dus verrassend bovenaan staat, op voorsprong na vijftig minuten. Met nog een kwartier te spelen zorgde de spits, die komende zomer de overstap maakt naar Brighton & Hove Albion, ook voor de tweede treffer.

Daardoor wordt een sprookjesachtig scenario steeds realistischer. Club Brugge heeft nog een duel tegoed en kan daardoor de tweede plaats weer overnemen van Antwerp. Mochten Alfred Schreuder, Bas Dost, Noa Lang en Ruud Vormer winnen, dan is het gat met Nieuwkoop en co. negen punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen