PEC en NEC delen de punten in boeiende wedstrijd

5 februari 2022, 22:17

In een boeiend duel hebben PEC Zwolle en NEC de punten eerlijk verdeeld. In Zwolle eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Jordy Bruijn en Daishawn Redan. Tot de zeventigste minuut was PEC Zwolle de bovenliggende partij, maar na een rode kaart van Siemen Vloet leek de wedstrijd te kantelen. NEC vergat echter door te drukken en een Nijmeegs slotoffensief bleef uit. In de eindfase had NEC zijn nieuwe aanwinst Wilfried Bony goed kunnen gebruiken. De Ivoriaan heeft zijn werkvergunning echter nog niet binnen, waardoor hij zijn veelbesproken rentree nog even moet uitstellen.  

PEC Zwolle startte furieus aan de wedstrijd met de kersverse aanwinst Djavan Anderson direct in de basis. De geboren Amsterdammer wordt de rest van het seizoen gehuurd van Lazio Roma en moet PEC Zwolle behoeden voor degradatie. Dat er nog genoeg werk aan de winkel is, leek de thuisploeg direct te beseffen en in de openingsfase was het team van trainer Dick Schreuder direct de bovenliggende partij. In aanvallend opzicht speelde PEC Zwolle met lef, maar ze kwamen niet verder dan meerdere schoten uit de tweede lijn. PEC Zwolle zette daarnaast doorlopend fanatiek en agressief druk en bemoeilijkte daarmee de Nijmeegse opbouw continu.  

Halverwege de eerste helft kwam NEC tegen de verhouding in op voorsprong, nadat PEC Zwolle de restverdediging niet op orde had. Magnus Mattsson schoof de bal na een sterke individuele actie laag voor en via een Zwolse kluts belandde de bal fortuinlijk voor de voeten van Jordy Bruijn, die van dichtbij Kostas Lamprou verschalkte. PEC Zwolle leek niet van streek na deze domper, want na twee minuten stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. De defensie van NEC werkte een schot van Mustafa Saymak prutserig weg, waardoor Saymak de bal wederom voor zijn voeten kreeg. Hij legde de bal ditmaal breed, en bood Daishawn Redan de gelegenheid om zijn derde van het seizoen te maken. De Zwolse aanvaller verzilverde dit buitenkansje, maar faalde later opzichtig toen wederom Saymak de bal in het zestienmetergebied feilloos breed legde. Redan haalde de trekker wel over, maar deed dit dermate slap waardoor NEC-goalie Mattijs Branderhorst het schot simpel kon keren.

Na rust veranderende er weinig aan het spelbeeld en de onophoudelijke regen zorgde geregeld voor slordigheden. Naarmate de tweede helft vorderde, leken beide teams steeds meer te hinken op twee gedachten. Zowel PEC Zwolle als NEC wachtten sluw op de ruimtes die ontstonden wanneer de tegenstander ten aanval trok. Dit leverde na een fraaie Zwolse aanval eerst een kans op voor Djavan Anderson, die vanuit een lastige hoek zijn debuut niet kon bekronen met een doelpunt. Aan de andere kant bediende routinier Lasse Schöne ploeggenoot Jordy Bruijn, die oog in oog met de Griekse keeper Lamprou niet als winnaar uit de bus kwam.

In de laatste twintig minuten kreeg de wedstrijd een totaal andere wending. Blauwvinger Siemen Voet werd na een onbezonnen overtreding door scheidsrechter Jannick van der Laan terecht met een rode kaart naar de kleedkamer gestuurd. NEC-trainer Rogier Meijer greep deze kans direct aan om aanvallend te wisselen en bij PEC Zwolle keerde oude bekende Maikel van der Werff terug binnen de lijnen om als rots in de branding een punt uit het vuur te slepen. Van der Werff speelde in de succesjaren tussen 2013 en 2015 ook al in Zwolle. 

Na de rode kaart volgde een schuchter en timide slotoffensief van NEC. De defensie van PEC Zwolle bleef relatief eenvoudig op de been. Het was zelfs Oussama Darfalou die de grootste kans kreeg, maar zijn schot werd gepareerd door Mattijs Branderhorst. In de ultieme slotfase leverden schoten van Elayis Tavsan en Édgar Barreto niet het gewenste doelpunt op voor de Nijmegenaren. 

Met die gelijke spel mag PEC Zwolle na de rode kaart niet klagen, maar om uit de degradatiezone te komen, had deze wedstrijd eigenlijk drie punten moeten opleveren voor de Zwolse formatie. NEC blijft na dit gelijkspel negende op de ranglijst. Aankomende week poogt NEC in een thuiswedstrijd via Go Ahead Eagles door te stoten naar de halve finale van het bekertoernooi. PEC Zwolle speelt volgende week zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen SC Cambuur. 

Opstellingen & beoordelingen*

Opstelling PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6.5, Eliano Reijnders 6.5 (89. Rico Strieder), Bram van Polen 6.5, Yuta Nakayama 6.5, Siemen Voet 5, Djavan Anderson 6.5 (77. Sai van Wermeskerken), Mustafa Saymak 7.5 (81. Max de Waal), Thomas van den Belt 6, Pelle Clement 7 (81. Dean Huiberts), Oussama Darfalou 6 (89. Rav van den Berg) en Daishawn Redan 6 (77. Maikel van der Werff)

Opstelling NEC Nijmegen: Mattijs Branderhorst 6, Bart van Rooij 6.5, Rodrigo Guth 6, Cas Odenthal 6, Calvin Verdonk 5.5 (72. Édgar Barreto), Souffian El Karouani 6, Javier Vet 6.5, Lasse Schöne 6.5, Jordy Bruijn 6.5 (64. Jonathan Okita 6), Elayis Tavsan 6.5 en Magnus Mattsson 7 (72. Ali Akman)

Man van de wedstrijd: Mustafa Saymak

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen