Veerman direct goud waard bij prachtige comeback Utrecht

5 februari 2022, 18:41

Henk Veerman heeft zich met de winnende treffer namens FC Utrecht tegen SC Cambuur gelijk onsterfelijk gemaakt voor de fans van Utrecht. De van sc Heerenveen overgekomen spits completeerde daarmee een comeback van de thuisploeg, die al na twaalf minuten op een 0-2 achterstand was gekomen. Via twee goals van Anastasios Douvikas knokte Utrecht zich terug en na rust ramde Veerman voor de ogen van de Bunnikside de bal in het doel: 3-2.

Veerman streek eind januari neer in Utrecht, waarmee een wens in vervulling ging. Zo kon hij een overleden vriend eren met wie hij vroeger in de jeugd van FC Volendam had gespeeld. De favoriete club van Veermans vriend was Utrecht, en Veerman zelf beloofde ooit voor die club te gaan spelen mocht die kans zich aandienen. De club uit de Domstad had in het verleden al twee keer aangeklopt bij Veerman, maar nu kon zijn droom worden waargemaakt. Tegen Cambuur kon Veerman, direct voor de ogen van de Utrechtse fans, in het favoriete shirt van zijn vriend debuteren.

De eerste van Schouten was een rebound. Uit de corner was hij het meest attent nadat Issa Kallon bij de tweede paal met zijn inzet de onderkant van de lat raakte. Eerst was de corner nog verlengd door Roberts Uldrikis, die het later flink aan de stok kreeg met Willem Janssen. Beiden kregen de gele kaart van arbiter Edwin van de Graaf. De tweede van Schouten, vier minuten na zijn eerste, was gemakkelijker. Hij kopte al staand de bal achter Utrecht-keeper Fabian de Keijzer. Van der Hoorn liet de verdediger van Cambuur dat zomaar doen en werd een kwartier later geslachtofferd door trainer René Hake.

De zeer aanvallende wissel van Hake pakte goed uit. Het opportunistische spel van Utrecht met de lange ballen op Veerman was Cambuur te machtig. Vier minuten na zijn invalbeurt zette Douvikas de 1-2 op het scorebord door een voorzet van Mimoun Mahi binnen te werken en snel daarna tikte de Griek de bal langs Sonny Stevens. Daaraan voorafgaand had Veerman de bal verlengd met zijn hoofd en frommelde Mahi de bal tot bij Douvikas. Zijn tweede van de middag was zijn zevende treffer van dit seizoen.

Zo kon de thuisploeg bij aanvang van de tweede helft op jacht gaan naar de voorsprong. Daar mocht de nummer zeven van de Eredivisie blij mee zijn, want na de 0-2 van Schouten had Cambuur twee flinke kansen om er 0-3 van te maken. Jamie Jacobs schoot tegen De Keijzer aan na goed werk van Issa Kallon en de voormalig speler van Utrecht stuitte zelf ook nog op de nog jonge Utrechtse doelverdediger.

Daarmee was de Utrechtse honger nog niet gestild. Het wilde Cambuur ook de nekslag toedienen en kwam daar twee keer dichtbij. Douvikas dwong Stevens tot een redding en Veerman kopte uit een corner op de lat. Zo mocht Cambuur blijven hopen op een punt, maar dat zat er niet meer in. Een slotoffensief liet Utrecht nauwelijks wankelen, alle wissels ten spijt. Utrecht boekte zo voor het eerst sinds november weer een zege in eigen huis, terwijl Cambuur na zes duels zonder nederlaag op vreemde bodem nu toch ten onder ging.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Fabian de Keijzer 6, Mark van der Maarel 5, Mike van der Hoorn 3 (30. Henk Veerman 8), Willem Janssen 4.5, Djevencio van der Kust 6, Adam Maher 6, Quinten Timber 6.5 (72. Joris van Overeem -), Simon Gustafson 7, Othman Boussaid 5, Anastasios Douvikas 8 (83. Moussa Sylla -), Mimoun Mahi 6.5 (72. Bart Ramselaar -).

SC Cambuur: Sonny Stevens 5, Doke Schmidt 5, Marco Tol 5 (66. Jasper ter Heide 5), Erik Schouten 7.5, Alex Bangura 6, Mees Hoedemakers 5 (45+1. Calvin Mac-Intosch 6), Jamie Jacobs 5 (83. Tamas Kiss -), Robin Maulun 5 (77. David Sambissa -), Patrick Joosten 4.5 (83. Tom Boere -), Roberts Uldrikis 6.5, Issa Kallon 6 (66. Michael Breij 5).

Man of the Match: Henk Veerman

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen