Nederlanders laten punten liggen in strijd om Duitse CL-tickets

5 februari 2022, 17:29

Het is SC Freiburg en Union Berlin zaterdagmiddag niet gelukt om drie punten te pakken in de Bundesliga. Met de Nederlanders Mark Flekken en Sheraldo Becker in de basis slikten beide ploegen een vervelende nederlaag. Er was wel succes voor een aantal van hun landgenoten.

1. FC Köln - Freiburg 1-0

Het Freiburg van de uitstekende doelman Mark Flekken hoopt dit seizoen stiekem op een ticket voor de Champions League. De ploeg uit het Zuiden van Duitsland kreeg op bezoek bij Köln de kans om de vierde plek te pakken, maar verloor met 1-0. Na 23 minuten spelen opende Anthony Modeste de score namens de thuisploeg. Roland Sallai dacht in het tweede bedrijf voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Daarna bleek Freiburg niet in staat om nog iets te forceren.

FC Augsburg - Union Berlin 2-0

Met Sheraldo Becker in de basis hoopte Union de jacht op de derde plek te openen. Op bezoek bij het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw bleek dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. De in degradatienood verkerende gastheer hield de drie punten namelijk in de WWK ARENA. Door doelpunten van Michael Gregoritsch en André Hahn stond er na negentig minuten een 2-0 eindstand op het scorebord. Door dat resultaat blijft Union de nummer vier van de Bundesliga, terwijl Augsburg de gevarenzone vooralsnog verlaat.

FSV Mainz - Hoffenheim 2-0

We kunnen inmiddels wel spreken van een heuse Nederlandse enclave bij Mainz. Tegen Hoffenheim bleef de inbreng van onze landgenoten beperkt tot basisspeler Jean-Paul Boëtius, die halverwege de tweede helft naar de kant werd gehaald. Jeremiah St. Juste ontbrak vanwege ziekte bij de selectie, terwijl nieuweling Delano Burgzorg laat inviel. De doelpunten waren in Mainz niet van Nederlandse makelij. In de slotfase bepaalden Lee Jae-sung en Moussa Niakhaté de eindstand op 2-0.

Overige uitslagen

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 1-1

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen