Cocu steunt Koeman: "Gezien de beperkende omstandigheden"

5 februari 2022, 08:55

FC Barcelona zit in een vergelijkbare fase als waarin het zat toen Phillip Cocu (51) in Camp Nou rondliep als speler. De voormalig middenvelder van de Catalaanse grootmacht rept over een tussenfase bij de La Liga-club.

"Voor zo'n absolute topclub is dat moeilijk te accepteren", weet Cocu uit ervaring tegenover Voetbal International over de tussenjaren waarmee FC Barcelona te kampen heeft. "Het rijmt niet met de status. Koeman deed het gezien de beperkende omstandigheden goed. Ik hoop voor Xavi dat hij meer tijd krijgt dan Ronald. Want de huidige situatie vraagt om geduld."

In de periode dat Cocu rondliep in Camp Nou, was er een dergelijke situatie na het vertrek van onder meer Rivaldo, Luis Figo en Pep Gardiola. "Terwijl het verwachtingspatroon onveranderd hoog bleef", aldus Cocu. "Ik heb daar zes jaar gespeeld en midden in die periode kwam de club óók in financieel zwaar weer terecht."

Lees ook: 'PSV had eerder eenmalig informeel contact met Ronald Koeman'

Cocu stond tussen 1998 en 2004 onder contract bij FC Barcelona, voor wie hij in totaal 292 wedstrijden speelde. Daarin maakte hij 37 doelpunten en gaf hij twintig assists. FC Barcelona speelt later dit weekend tegen Atlético Madrid: bij een zege gaat het over de formatie van Diego Simeone heen op de ranglijst naar de vierde plek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen