Ketchupfles Milik geopend: comeback Marseille dankzij hattrick

4 februari 2022, 23:14

Olympique Marseille heeft vanavond een gedaan wat het moest doen tegen Angers. De (in ieder geval tot zondag) nieuwe nummer twee van de Ligue 1 versloeg de middenmoter met 5-2, maar moest daarvoor wel een dramatische start te boven komen. Dat lukte ook, mede dankzij oud-Ajacied Arek Milik.

Sinds januari 2021 komt Milik uit voor de Franse ploeg. Met negen goals in vijftien wedstrijden deed hij het daar prima in zijn eerste halfjaar, maar dit seizoen ging het mede door een blessure en een coronabesmetting moeizamer. In de beker zijn zijn cijfers nog steeds goed, maar in de competitie kwam hij in twaalf duels tot slechts één doelpunt. Tegen Angers, de enige ploeg waar hij in de Ligue 1 al eens een hattrick tegen maakte, werd de ketchupfles echter eindelijk geopend.

Daar ging nog wel een slechte openingsfase van zijn ploeg aan vooraf. In de achtste én elfde minuut kon Angers toeslaan, waardoor Marseille binnen een mum van tijd met 0-2 achterstond. Het duurde echter niet lang voor Milik voor het eerst iets terug kon doen. Zeven minuten na de tweede treffer kwam hij oog in oog te staan met de keeper van de tegenstander, die hij via een subtiel stiftje over hem heen binnen werkte. Weer enkele minuten later tekende ploeggenoot Gerson voor de 2-2, wat een halfuur daarna ook de ruststand zou zijn.

Pas in de zeventigste minuten werd er weer gescoord. Dat gebeurde opnieuw door Milik, die dit keer in een leeg doel kon binnenkoppen. Zijn derde liet daarna ook niet lang op zich wachten. De spits kon een geweldige steekbal van Cengiz Ünder binnenlopen en tekende zo voor zijn hattrick. Die assistgever zorgde vijf minuten voor tijd zelf voor de 5-2. Dat was bovendien de mooiste van de avond: van randje zestien nam hij de bal in een keer vol op de wreef.

Door de 5-2 zege staat Marseille nu weer voor even boven het OGC Nice van Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario. Het verschil is één punt, al kan Nice dat zondag alweer goedmaken als het thuis weet te winnen van Clermont Foot. De achterstand op Paris Saint-Germain is met een wedstrijd meer gespeeld nog altijd tien punten. Dat wordt weer dertien als de koploper zondag regerend landskampioen Lille verslaat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen