KKD: koplopers winnen, spektakel bij VVV met fenomeen El Azrak

4 februari 2022, 21:56

Bovenin de Keuken Kampioen Divisie is er vrijdagavond weinig veranderd. FC Volendam en FC Emmen wisten beiden te winnen en blijven daarmee de nummers één en twee. Het meeste spektakel was er in Maastricht, waar VVV-Venlo de Limburgse derby met liefst 5-0 wist te winnen.

VVV-Venlo - MVV 5-0

De meeste doelpunten waren vanavond te zien in de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en MVV. Daar was het wederom de 22-jarige Rayan El Azrak die zich liet zien. De aanvallende middenvelder werd deze winter op huurbasis overgenomen van FC Utrecht, scoorde bij zijn debuut en had vandaag slechts veertig minuten om hoogstpersoonlijk voor een 0-3 tussenstand te zorgen. Bij zijn hattrick kreeg hij overigens wel wat hulp: tot drie keer toe werd hij door de defensie van MVV volledig vrijgelaten.

Zie ook: He-le-maal vrijgelaten: El Azrak krijgt hattrick cadeau van MVV

Die fout maakte MVV kort na El Azraks derde goal ook nog een vierde keer. Daardoor kon hij dit keer voor de assist tekenen, die door de andere Utrecht-huurling Nick Venema werd afgemaakt. Met een voorsprong van liefst 0-4 ging VVV de kleedkamer in. Daar werd er na rust nog één doelpunt aan toegevoegd: middels een fantastische omhaal van de in Maastricht geboren Sven Braken - die op dat moment pas twee minuten op het veld stond - werd de eindstand bepaald op 0-5.

FC Volendam - Jong FC Utrecht 2-0

In de top van de Keuken Kampioen Divisie is het de laatste weken spannender geworden, met onder meer FC Emmen dat op slechts vier punten afstand van koploper FC Volendam is komen te staan. De kans om dat gat nog verder te verkleinen werd de Emmenaren vrijdagavond ontnomen. Gaetano Oristanio en Bilal Ould-Chikh zorgden met hun doelpunten dat de eindstand van 2-0 tegen Jong FC Utrecht al na 35 minuten was bereikt.

In de tweede helft slaagden de Utrechters er dus niet in terug in de wedstrijd te komen. Wel noemenswaardig is de invalbeurt van Dylan Timber. Het jongere broertje van Jurriën en Quinten kwam twaalf minuten voor tijd in de ploeg, waarmee ook de derde Timber nu heeft gedebuteerd in het betaald voetbal.

FC Emmen - TOP Oss 3-1

Het gat tussen de nummers één en twee is dus niet kleiner geworden, maar ook niet groter. FC Emmen deed wat het moest doen en won van middenmoter TOP Oss, dat de laatste drie duels hiervoor wél wist te winnen. Jaerl Margaritha maakte in eerste instantie nog gelijk na de openingstreffer van Jari Vlak, maar op de volgende doelpunten van Reda Kharchouch en later ook Oussama El Azzouzi hadden de bezoekers geen antwoord meer. FC Emmen won met 3-1 en blijft de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie.