Eerste reactie Van Nistelrooy: opvolging Schmidt niet uitgesloten

4 februari 2022, 20:17

Ruud van Nistelrooy sluit niet uit dat hij Roger Schmidt opvolgt als hoofdtrainer van PSV. De oud-spits van de club, nu werkzaam bij Jong PSV, werd vrijdagavond voor het eerst zelf geconfronteerd met de vacature. Een duidelijk antwoord kon hij nog niet geven. 

Voorafgaand aan de wedstrijd van Jong PSV tegen Helmond Sport had ESPN één prangende vraag voor Van Nistelrooy. "Nou, welke zou het zijn?", lachte de trainer. "Ik had de vraag verwacht. Het is natuurlijk actueel, maar ik heb in december in een aantal interviews aangegeven hoe mijn ideale traject eruit ziet. In principe zit ik nog in dat traject."

In die eerdere interviews gaf hij aan dat hij zeker ooit trainer van PSV wilde worden, maar dat hij in eerste instantie nog zeker anderhalf seizoen bij Jong PSV wilde blijven werken. "Natuurlijk ontstaat er nu een nieuwe situatie, ook voor de club. Ik ben altijd al met de club in gesprek over mijn ontwikkeling, dat hoeft niet op stel en sprong. Er zullen wel dingen besproken gaan worden, maar ik heb vandaag en maandag nog een wedstrijd. Daarna kijken we wel verder."

"Ik ben iemand die bepaalde ideeën heeft over hoe dingen moeten gaan lopen", zei Van Nistelrooy tot slot. "Dat heb ik uitgesproken in december en zo sta ik er nog steeds in. Er ontstaat nu een nieuwe situatie, dus daar kunnen we het nog eens over hebben, maar in principe is het voor mij zoals ik toen heb uitgesproken."

Lees ook: Zoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen