Alves geeft duidelijke mening over Dembélé-vete bij Barça

4 februari 2022, 16:55

FC Barcelona zit nog altijd met de handen in het haar wat betreft Ousmane Dembélé. De club wilde van de Fransman af toen hij zijn contract niet wilde verlengen, maar na het verstrijken van de transferdeadline is de vraag wat de club nu met hem aan moet. Hoewel dat vooral een zaak tussen trainer Xavi en de clubleiding is, heeft ook Dani Alves daar een duidelijke mening over.

Of Dembélé tot het einde van zijn contract nog in actie mag gaan komen Barça, is nog altijd de vraag. Als het aan ploeggenoot Alves ligt, wordt hij echter gewoon opgesteld. "Dit soort dingen gebeuren in het voetbal", zei de Braziliaan over de stukgelopen contractonderhandelingen. "Maar zolang hij nog bij Barcelona is, moet hij de clubkleuren verdedigen. Als hij aan het einde van het seizoen vertrekt, moet je tegen die tijd verder kijken."

"Voor nu zijn er nog vijf maanden te gaan. We moeten profiteren van het feit dat hij nog hier is. De club moet slim met de situatie omgaan. We hebben de gehele kleedkamer nodig en moeten een gezonde, positieve sfeer creëren. Als iedereen zijn bijdrage daaraan levert, kan Barça terugkeren naar de top. Dat is iedereens doel", werd Alves geciteerd door het Spaanse Sport.

Europa League

In die resterende maanden speelt Barcelona naast een zo hoog mogelijke klassering in La Liga ook nog om de Europa League. In die campagne ontbreekt Alves, omdat een van de winterversterkingen niet ingeschreven mocht worden. "De coach weet hoe ik erin sta", begon Alves daarover. "Ik ben altijd gefocust om zoveel mogelijk bij te dragen. Maar uiteindelijk beslist de club."

"Als ik kan helpen door me op te offeren, dan is dat zo. Dat zijn dingen die je moet accepteren. Ik had graag bij de selectie gezeten, maar er waren helaas maar drie plekken voor vier spelers. Ik ga geen negativiteit veroorzaken en zal proberen het team te blijven helpen", aldus Alves. Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang werden wél ingeschreven voor de Europa League.

Lees ook: FC Barcelona schrijft Dani Alves niet in voor Europa League

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen