Heerenveen hakt knoop door en wacht met opvolgen van Jansen

4 februari 2022, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er komt dit seizoen geen tussenpaus bij sc Heerenveen. Ole Tobiasen (46) maakt het voetbaljaar af in het Abe Lenstra Stadion als opvolger van de ontslagen Johnny Jansen. Daarbij gaat het in principe dus wel om een tijdelijk trainerschap, waarbij er voor het volgende seizoen naar een opvolger wordt gezocht. Daarvoor zijn volgens Voetbal International Kees van Wonderen en Jon Dahl Tomasson kandidaat. 

Dat heeft de Eredivisie-club vrijdagmiddag bekend gemaakt. "Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties. Het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf", licht technisch directeur Ferry de Haan weten op de clubsite over de mogelijkheden die hij had voor de rest van dit voetbaljaar. 

Peter Reekers, Jeffrey Talan en Ruud Hesp vormen de rest van de technische staf. "Wij denken dat de laatste oplossing het beste is en dat de staf met Ole, Peter, Jeffrey en Ruud elkaar goed aanvult. Het is goed dat we nu snel duidelijkheid kunnen verschaffen aan de staf en de groep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit seizoen samen tot een zo goed mogelijk einde kunnen brengen", licht De Haan zijn beslissing toe. Peter 

Opmerkelijke rentree Talan

Dat Talan weer deel uitmaakt van de technische staf is enigzins opmerkelijk, want de voormalig voetballer werd voor dit seizoen daar nog weggehaald door algemeen directeur Cees Roozemond. Jansen liet destijds weten dat hij tevreden was over zijn staf en graag was doorgegaan met Talan. Dat hij na het vertrek van Jansen weer terugkeert vanuit zijn functie als transitiecoach, is in dat kader opmerkelijk.

Lees ookOntmanteling technische staf Heerenveen kwam als verrassing

Het is voor Tobiasen niet zijn eerste job als hoofdcoach: bij Almere City FC was hij meermaals interim-coach en later ook permanent hoofdtrainer. Verder werkte de Deen in verschillende functies bij (Jong) Sparta, NAC Breda, MVV en Roda JC. Als speler stond hij tussen 1995 en 1997 onder contract bij sc Heerenveen, waar hij destijds door Ajax werd wegekocht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen