FC Utrecht baalt na mislopen Ihattaren: "Alles aan gedaan"

4 februari 2022, 15:03

FC Utrecht's technisch directeur Jordy Zuidam heeft teruggeblikt op de transferwindow van de Domstedelingen. Naast Naoki Maeda kwam ook Henk Veerman naar stadion Galgenwaard, waar de komst van Mohamed Ihattaren uiteindelijk geen doorgang vond. Met die twee aanwinsten hoopt de club hoge ogen te gooien binnen de top-zes van de Eredivisie. 

"We zijn nu zes jaar lang in de top-zes geëindigd en we willen daarin stappen maken. We hebben nog de volledige kans om ons te verbeteren ten opzichte van afgelopen seizoen en daar zullen we ook voor spelen", aldus Zuidam. Henk Veerman was een van de meest opmerkelijke inkomende transfers. "Met Veerman hebben wij een extra wapen kunnen toevoegen aan onze selectie. Ook het verhaal achter de transfer, dat hij een belofte heeft gedaan voor een overleden vriend die fanatiek FC Utrecht-supporter was en die belofte ook is nagekomen, heeft veel losgemaakt", stelt Zuidam. "Daar ben ik wel trots op."

Verder vertrok Denso Kasius voor een miljoenenbedrag naar het Italiaanse Bologna, waarbij ook Bayern München interesse had. "Het was voor ons een belangrijke deal om financieel gezond te blijven", erkende Zuidam. "In deze transferwindow is er zoveel interesse voor hem gekomen dat wij een prima uitgangspositie hadden om een hele belangrijke deal voor de club te maken, financieel gezien."

Lees ookVan Seumeren kraakt Ihattaren: "Het grote geld is belangrijker"

Ook werd de mogelijke overgang van Ihattaren besproken door de technisch eindverantwoordelijk. "Bij transfer gaat het alleen om het eindresultaat. Hij is geen speler van FC Utrecht, maar van Ajax. We kunnen alleen zeggen dat we er alles aan hebben gedaan, maar het eindresultaat is anders", legt Zuidam uit. Verder liet hij weten dat de Domstedelingen in gesprek zijn met Joris van Overeem om zijn aflopende contract te verlengen. "Maar hij wil ooit nog een stap naar het buitenland maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen