SC Cambuur ziet toekomst in 'echte teamspeler en prettig mens'

4 februari 2022, 11:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur gaat langer door met Michael Breij. Het contract van de 25-jarige middenvelder annex aanvaller is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2024, met een optie voor een extra seizoen.

Breij staat sinds begin 2020 op de loonlijst in Leeuwarden. Cambuur nam de multifunctionele speler twee jaar geleden over van FC Groningen. Sindsdien speelde Breij 54 officiรซle wedstrijden voor de Leeuwarders, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten en negen assists.

"Michael is een echte teamspeler die elke training en elke wedstrijd alles geeft en met zijn aanstekelijke energie hier anderen ook in meeneemt. Dat past gewoon heel goed bij waar we als club voor staan en hoe we willen voetballen. Daarnaast is het ook nog eens een prettig mens in de omgang en is hij enorm trots dat hij voor SC Cambuur mag spelen", reageert Foeke Booy op de contractverlenging.

Breij, dit zijn jeugdopleiding bij AZ en Groningen genoot, pendelt dit seizoen tussen de basis en bank bij Cambuur. Hoewel hij van origine een middenvelder is, posteerde trainer Henk de Jong hem dit seizoen vaak als rechtsbuiten.ย 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen