Piqué raadt Haaland (indirect) overstap naar Real Madrid af

4 februari 2022, 10:20   Bijgewerkt: 4 februari 2022, 11:20

Als Erling Haaland in de toekomst de Ballon d'Or wil winnen, dan doet hij er volgens Gerard Piqué goed aan zijn carrière niet voort te zetten bij dezelfde club als Kylian Mbappé. Daarmee raadt de verdediger van FC Barcelona de Noorse doelpuntenmachine indirect een overstap naar Real Madrid af.

De kans is groot dat Haaland bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van Borussia Dortmund. De spits is naar verluidt de komende zomer voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro op te pikken bij de Duitse club. Bijna iedere topclub hoopt Haaland komende zomer in te lijven, waaronder Real Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad gaat zich waarschijnlijk echter ook versterken met Mbappé.

De aanvaller van Paris Saint-Germain beschikt over een aflopend contract en mag daardoor sinds 1 januari met andere clubs praten. BILD weet het zeker: Mbappé gaat aan de slag bij Real Madrid. De 53-voudig Frans international zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Spaanse grootmacht. Het gaat om een contract voor een zes seizoenen met een netto jaarsalaris van 25 miljoen euro.

Mogelijk gaat Real Madrid ook een poging wagen voor Haaland, die eveneens in de belangstelling staat van Barcelona. Piqué raadt de Noor af om in te gaan op de Madrileense interesse. "Als ik Haaland zou zijn en ik zou de Ballon d'Or willen winnen, dan zou ik niet overstappen naar hetzelfde team als Mbappé. Ik zie ze niet hetzelfde team spelen", zei Piqué deze week in een gesprek met de bekende Twitch-streamer Ibai Llanos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen