Booy niet blij met zaakwaarnemer Kallon: "Begrijp ik niet"

Booy niet blij met zaakwaarnemer Kallon: "Begrijp ik niet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

3 februari 2022 – SC Cambuur's technisch manager Foeke Booy is niet te spreken over de zaakwaarnemer van Issa Kallon. De belangenbehartiger van de buitenspeler van de Leeuwarders had stevige teksten in de media nadat de overgang van 'zijn' speler naar het Turkse Konyaspor uiteindelijk geen doorgang vond. "Ik begrijp die uitspraken niet."

Dat vertelt Booy op het clubkanaal van de Leeuwarders. "Wij zijn altijd heel helder geweest. Soms loopt het niet zoals zij het misschien willen laten lopen. We zijn heel lang bezig geweest om het contract met Kallon te verlengen. Toen hebben zij heel duidelijk aangegeven: 'Wij gaan gewoon niet verlengen'. Nu was het aanbod voor ons niet goed, dan moeten wij aan onze belangen denken", legt Booy uit.

"Daardoor gaat Kallon in de zomer vermoedelijk transfervrij weg, wat ze altijd al hadden willen doen. Dan begrijp ik niet dat ze dit roepen", aldus Booy over Menno Groenveld, die zou hebben gezegd dat SC Cambuur het Kallon niet gunt. "Het was voor alle partijen goed, behalve voor Cambuur. Dan klopt het niet. Het hing ook aan elkaar met bonussen en gespreid betalen. Ik weet van andere Nederlandse clubs: die betalingsdiscipline is niet goed. Dat kan gewoon niet."

Lees ook: Kallon baalt van houding Cambuur: "Verlengen is geen optie meer"

Bovendien viel het alternatief dat SC Cambuur had willen halen, weg en dus besloot de club om Kallon te houden. Booy neemt daarbij Kallon overigens niets kwalijk. "Ik heb het hem uitgelegd hoe het is gegaan en daar is bij hem ook begrip voor. Hij heeft aangegeven: jullie kunnen op me rekenen. Hij geeft volle bak voor SC Cambuur, zo staat Issa er ook in. Het is alleen beroerd naar buiten gekomen, maar ik moet ook een beetje opkomen voor Issa." Volgens Booy hadden zijn begeleiders, zaakwaarnemer, daar meer invloed in dan de buitenspeler zelf.

Reacties

gerelateerd