Schmidt verrast eigen spelers met besluit: "Niet eerder gehoord"

3 februari 2022, 14:36

Roger Schmidt zorgde donderdagochtend voor een schok door zijn afscheid bij PSV aan te kondigen. Het weliswaar nog lang niet zeker of hij zijn aflopende contract bij de club wel zou verlengen, maar toch kwam dit besluit als een verrassing. Ook bij zijn eigen spelers. 

Olivier Boscagli vertelde aan ESPN dat ook de spelersgroep het nieuws pas vanochtend te horen kreeg. "Hij riep spelers en staf bij elkaar om uit te leggen dat hij zijn contract niet zou verlengen. Dat is het enige wat hij ons verteld heeft. Het duurde kort en veel meer informatie kregen we niet. Het was vlak voor de training, dus Schmidt wilde het van tevoren verteld hebben."

De verdediger gaf aan wel 'een beetje verrast' te zijn door het plotselinge besluit. "We hadden hem hier nog niet eerder over gehoord. Maar in het voetbal weet je hoe snel het kan gaan. Voor mij verandert het niets. Natuurlijk kwam het als een verrassing, maar we moeten gewoon doorgaan." Ook Schmidt zelf gaf volgens Boscagli aan dat zijn focus volledig bij de tweede seizoenshelft PSV ligt. 

Technisch directeur John de Jong vertelde eerder op de dag dat PSV de intentie had om een langere samenwerking met Schmidt aan te gaan, maar dat de trainer anders heeft besloten. Later vandaag zal Schmidt zelf met tekst en uitleg komen over zijn besluit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen