Zoektocht gestart bij PSV: vijf mogelijke opvolgers voor Schmidt

3 februari 2022, 15:43

Roger Schmidt vertrekt na dit seizoen als trainer van PSV. Waar de trainer en de club afgelopen maanden praten over een langere samenwerking, moeten de Eindhovenaren nu op zoek naar een vervanger. FCUpdate.nl zet vijf mogelijke kandidaten op een rijtje.

Ruud van Nistelrooij

Foppe de Haan liet zich eerder deze week nog lovend uit over Van Nistelrooij. "Voor Roger Schmidt kwam hebben ze hem gevraagd of hij hoofdtrainer wilde worden. Hij vond toen dat hij er nog niet klaar voor was. Hij is heel realistisch richting zichzelf", vertelde de oud-trainer van sc Heerenveen bij Omrop Fryslân. Het zou heel goed kunnen dat de clubleiding nu weer met hem om de tafel gaat om te praten over de vacature bij het eerste elftal.

Thomas Letsch

In dat laatste geval zou Thomas Letsch een interessante opvolger kunnen zijn. De trainer overwinterde met Vitesse in Europa, durft talenten minuten te geven en heeft laten zien dat hij moeilijke jongens kan prikkelen. Zo bloeide Riechedly Bazoer, die deze winter gelinkt werd aan PSV, helemaal op onder zijn vleugels. Een serieuze optie, waarmee de Eindhovenaren door kunnen gaan met het huidige project.

Phillip Cocu

Cocu heeft laten zien dat hij prijzen kan winnen in Eindhoven. Drie keer werd hij kampioen en een Johan Cruijff Schaal prijkt ook op zijn cv. De oefenmeester wist meerdere seizoenen alles uit zijn ploeg te halen en creëerde daarvoor een strijdlustige groep, waar alles in het teken van winnen stond. Het zorgde niet altijd voor het mooiste voetbal, maar dat vergeet iedereen wel. Wat echt telt is een volle prijzenkast. Bij Fenerbahçe en Derby County wist hij overigens niet te slagen, waardoor hij een smet heeft opgelopen met zijn carrière.

Henk Fraser

Jon Dahl Tomasson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen