Botman zag transfer niet doorgaan: "Eigenlijk ongelofelijk"

3 februari 2022, 13:22

Sven Botman werd de hele winterse transferperiode gelinkt aan Newcastle United, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Fulco van Kooperen en Nikkie Bruinenberg zijn de zaakwaarnemers van de verdediger en zagen Lille elk bod afwijzen, waardoor oude afspraken verbroken werden.

In de strijd tegen degradatie wilde Newcastle een slot op de deur hebben. Botman werd gezien als ideale aankoop. Vorig seizoen maakte hij indruk bij Lille, dat verrassend kampioen werd, en voor de winterstop trok hij die lijn door. "Lille zei vanaf het begin dat ze niet wilden verkopen, tenzij er een bepaald bod zou komen dat zo hoog zou zijn, dat ze het niet konden weigeren", vertelt Bruinenberg in gesprek met Voetbal International.

Zijn collega vult hem aan: "Dat bod is vervolgens ook gekomen, en toen zeiden ze alsnog nee. Eigenlijk ongelofelijk. Sven had de op twee na duurste speler wereldwijd kunnen zijn geworden van de afgelopen window." Botman maakt het seizoen af in het noorden van Frankrijk, ondanks dat hij zelf wel openstond voor het avontuur bij de ambitieuze Engelse club. Mogelijk volgt een transfer in de zomer alsnog. "Hij is toe aan een stapje hoger", aldus Bruinenberg.

De spelersbegeleider is lovend over de keuzes die Botman tot dusver heeft gemaakt in zijn nog prille carrière. "Het mooie van Sven is: hij is een jongen die zijn eigen keuzes maakt en eigen pad uitstippelt. Hij had na zijn jaar bij SC Heerenveen voor zijn kans bij Ajax kunnen gaan, hij had er namelijk net verlengd. In plaats daarvan besloot hij voor het avontuur bij Lille te gaan. Met de kennis van nu klinkt dat heel logisch, maar je moet het wel durven als jonge speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen