Gullit wijst ideale bestemmingen aan voor Haaland en De Ligt

3 februari 2022, 08:40

Ruud Gullit maakt deel uit van de jury die binnenkort mag bepalen wie de Laureus Award voor beste mannelijke sporter van 2021 wint. Robert Lewandowski behoort - net als onder meer Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen - tot de genomineerden. In gesprek met het Duitse BILD ging Gullit in op de prestaties van de Pool en ook op de transfergeruchten rond Erling Haaland en Matthijs de Ligt.

"Ik hou van de speler Lewandowski", opende Gullit. "Hij kan alles. Ik dacht ook echt dat hij de Ballon d'Or zou winnen", zei hij over de prijs waar Lionel Messi uiteindelijk mee aan de haal ging. "Het is heel jammer dat Lewandowski in hetzelfde tijdperk actief is als Ronaldo en Messi. Ik heb het gevoel dat hij over de hele wereld niet de waardering krijgt die die twee wel krijgen. Dat is jammer." Voor de Laureus Award zijn de twee overigens niet genomineerd.

Gullit ging verder in op de transfergeruchten over Erling Haaland en Matthijs de Ligt, die de afgelopen periode veel voorbij kwamen. "Ik zie hem wel in Engeland spelen", zei hij over de Noor. "Maar ik denk niet dat hij naar Manchester United zal gaan. City zou goed voor hem zijn vanwege Pep Guardiola, maar dat geldt ook voor Liverpool en Jürgen Klopp. Wat Jürgen met de club heeft gedaan is ongelofelijk. Je moet wel van hem houden en hij is altijd gretig. Dat past bij Haaland. In Spanje is alleen Real een optie. Tussen die drie clubs zal het gaan."

De Ligt werd onder mee gelinkt aan Bayern München, waar hij de transfervrij vertrekkende Niklas Süle zou moeten opvolgen. Gullit denkt dat dat een slimme transfer zou zijn. "Hij heeft veel meegemaakt en geleerd bij Juventus. Hij zou een heel goede bijdrage kunnen leveren aan Bayern." Overigens wordt De Ligt ook nadrukkelijk gelinkt aan Chelsea

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen