Van Bronckhorst blijft geloven in landstitel na 'puinhoop'

3 februari 2022, 08:24

Giovanni van Bronckhorst had meer verwacht van zijn eerste Old Firm als trainer. Het werd een pijnlijke avond voor de trainer, die de eerste nederlaag opliep sinds hij werd aangesteld. Na de 3-0 nederlaag heeft Celtic de koppositie overgenomen.

"Het is heel teleurstellend. Het leek wel of dit de eerste Old Firm was die we ooit hebben gespeeld. We waren er niet klaar voor. Hoe wij de goals weggaven, het was een puinhoop. Ik kan er niets anders van maken", vertelt Van Bronckhorst voor de microfoon van Sky Sports. "We lieten onze tegenstanders constant vrij, kwamen niet in de duels. Het optreden in de eerste helft was ongelooflijk. Na rust ging het beter, het leek wel of we toen pas aan de wedstrijd begonnen. We waren veel agressiever, maar we hadden de wedstrijd al weggegeven."

De nederlaag kwam hard aan bij de koploper, die nu in de achtervolging moet op de rivaal. "We hebben in de kleedkamer gepraat. Dit was duidelijk niet hoe wij willen spleen. Wat we nu moeten doen is vooruitkijken, we moeten er zondag weer staan tegen Hearts. Dit komt hard aan, maar deze wedstrijden beslissen het kampioenschap niet. Er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen", aldus de oefenmeester, die naar zijn tijd als speler wijst. "Ik heb hier ook wel eens verloren, maar in dat jaar werden we uiteindelijk wel kampioen."

In de Schotse competitie zijn nog elf wedstrijden te spelen voor het seizoen voorbij is. In die wedstrijden is de taak van Van Bronckhorst duidelijk: hij moet twee punten meer halen dan Celtic om het kampioenschap veilig te stellen. Op 3 april staan de topclubs nogmaals tegenover elkaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen