Canada zet reuzenstap richting WK; bizarre omstandigheden VS

3 februari 2022, 08:04

Canada is nog maar een kleine stap verwijderd van de eerste WK-deelname sinds 1986. De ploeg won vannacht met 0-2 van El Salvador, waardoor het na elf van de veertien kwalificatiewedstrijden ruim bovenaan staat. Ook de twee achtervolgers, de Verenigde Staten en Mexico, deden goede zaken.

Na elf wedstrijden is Canada nog altijd knap ongeslagen in de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. Eerder deze week won het al met 2-0 van de VS, en nu moest dus ook El Salvador eraan geloven. Het was de inmiddels 38-jarige oud-PSV'er Aitba Hutchinson (nu speler van Besiktas) die na 66 minuten de score opende, waarna Lille-aanvaller Jonathan David de voorsprong in de extra tijd nog kon verdubbelen. 

Verenigde Staten - Honduras 3-0

De Verenigde Staten - met Heracles-speler Luca de la Torre in de basis en Sergino Dest op de bank - had in de kou van Minnesota geen enkel probleem met hekkensluiter Honduras. Weston McKennie was na acht minuten al goed voor de openingstreffer, waarna Walker Zimmerman nog voor rust de 2-0 maakte. Christian Pulisic stond in de tweede helft pas twee minuten als invaller op het veld toen hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

Na afloop gingen de zorgen echter vooral uit naar twee spelers van Honduras: keeper Buba López en middenvelder Romell Quioto. Zij werden in de rust naar de kant gehaald, omdat zij bleken te kampen met onderkoelingsverschijnselen. De gevoelstemperatuur in het stadion was naar verluidt -25 graden Celsius. De wedstrijd werd ondanks het wegvallen van de twee wel gewoon uitgespeeld. 

Ranglijst

De zege van Canada betekende dat het land nu vier punten los staat van zowel de Verenigde Staten als Mexico. Laatstgenoemde nam juist weer afstand van nummer vier Panama door met 1-0 te winnen. Ook dat gat is nu vier punten. In Noord-Amerika gaan de nummers één tot en met drie rechtstreeks naar het WK en stroomt de nummer vier de intercontinentale play-offs in. Op dit moment is dat dus Panama, maar na een 0-1 zege op Jamaica is Costa Rica nog maar één punt van die positie verwijderd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen