Petrovic weet niets van ontslag: "Niemand zegt me wat"

2 februari 2022, 23:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is een vreemde dag voor Zeljko Petrovic. Overal op internet is te lezen dat de 56-jarige trainer is ontslagen als bondscoach van Irak, maar Petrovic weet zelf van niets.

"Niemand heeft me gebeld. Niemand zegt me wat", laat hij weten aan De Telegraaf. "Als het klopt dat ik toch ontslagen ben, dan gaat het om een eenmansactie. Ik wacht het telefoontje van de voorzitter van de voetbalbond af. Pas als hij zegt dat ik ontslagen ben, dan geloof ik het."

Petrovic werd twee maanden geleden aangesteld als opvolger van Dick Advocaat. Onder zijn leiding veroverden de Irakezen in de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden één punt, waardoor Qatar ver weg is. Na het duel met Libanon (1-1) zat Petrovic in het vliegtuig met de tweede man van de Irakese voetbalbond.

"Wij hebben nog over de laatste interlands gesproken. We zaten met respectievelijk acht en vier coronagevallen in de interlands tegen Iran en Libanon. De tweede man vond dat we, gezien de omstandigheden, heel behoorlijk gespeeld hadden, al kreeg de kans op plaatsing voor het WK een tikje door dat gelijke spel. Maar er is nog steeds perspectief", aldus Petrovic, die naar een nieuwe baan op zoek lijkt te moeten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen