Ajax-opponent Benfica dieper in de put geduwd

2 februari 2022, 22:14   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 22:24

Benfica is 21 dagen voor de ontmoeting met Ajax in de Champions League nog altijd niet uit zijn vormdip. Gil Vicente deelde de geplaagde Portugese topclub woensdagavond de volgende klap uit (1-2).

De voorbereiding van Benfica op de dubbele ontmoeting met Ajax in de achtste finale van de Champions League verloopt allesbehalve vlekkeloos. Vlak voor de jaarwisseling werd trainer Jorge Jesus ontslagen en sindsdien zijn de resultaten er niet veel beter op geworden.

Afgelopen zaterdag kreeg Benfica weer een harde klap te verwerken. In de finale van Taça da Liga ging de club uit Lissabon met 1-2 onderuit tegen aartsrivaal Sporting Portugal. Tegen Gil Vicente hoopte Benfica de kater van de misgelopen prijs weg te spoelen, maar in plaats daarvan werd het lijden alleen maar vergroot.

Samuel Lino en Giorgi Aburjania (voormalig FC Twente) bezorgden Gil Vicente de verrassende zege in het Estádio da Luz. Benfica deed vlak voor tijd nog wat terug via Gonçalo Ramos, maar meer dan de aansluitingstreffer zat er niet in. Zo heeft Benfica nog maar drie wedstrijden om het vertrouwen terug te vinden voor de eerste ontmoeting met Ajax op het programma staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen