Álvarez mist belangrijk WK-kwalificatieduel door knieblessure

2 februari 2022, 20:38

Edson Álvarez zal woensdagnacht niet in actie komen voor Mexico. De 24-jarige middenvelder van Ajax ondervindt te veel last van de knieblessure die hij een paar dagen geleden opliep tegen Costa Rica.

Álvarez werd zondagnacht halverwege het duel met Costa Rica gewisseld. Over de ernst van de blessure is nog geen duidelijkheid. De Telegraaf schreef dinsdag dat Álvarez goede hoop heeft dat de schade meevalt, daar een contactmoment de blessure heeft veroorzaakt.

Nu Álvarez het duel met Panama mist, zou hij in theorie eerder kunnen terugkeren naar Ajax. Mogelijk blijft hij echter nog even bij de nationale ploeg van Mexico om zijn teamgenoten in het laatste kwalificatieduel van deze interlandperiode. De Mexicanen kunnen de komende nacht een belangrijke stap zetten richting het WK in Qatar.

Mexico en Panama ontlopen elkaar weinig in de WK-kwalificatie. Het verschil tussen de landen is één punt in het voordeel van de Mexicanen, die de derde plaats bezetten. De nummers één tot en met drie plaatsen zich direct voor de eindronde. De nummer vier gaat de play-offs in.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen