FC Barcelona schrijft Dani Alves niet in voor Europa League

2 februari 2022, 16:25   Bijgewerkt: 2 februari 2022, 18:05

Dat FC Barcelona zich woensdag versterkte met Pierre-Emerick Aubameyang, was niet alleen maar goed nieuws. De spits was namelijk de vierde versterking van deze winter, terwijl de Catalanen volgens de UEFA-regels slechts drie nieuwe spelers mogen inschrijven voor de knock-outfase van de Europa League. Dani Alves is het kind van de rekening geworden.

Dat maakt de Catalaanse club woensdagavond bekend. Alves was de eerste versterking van deze winter, waarna naast Aubameyang ook Ferran Torres en Adama Traoré volgden. Eerder berichtten enkele Spaanse media dat de twee laatstgenoemden sowieso veilig waren en dat Barcelona zou moeten kiezen tussen Aubameyang en Alves. Die knoop is nu dus doorgehakt.

Volgens Sport heeft trainer Xavi onder meer door de leeftijd van Alves (38) ervoor gekozen om Aubameyang in te scrhijven. De Braziliaan kan zich zo volledig richten op zijn wedstrijden in La Liga. In het geval van Adama Traoré was zijn multi-inzetbaarheid de reden om hem wel in te schrijven. Voor Torres was dat zijn status als onbetwiste basisspeler, terwijl voor Aubameyang spreekt dat hij al veel doelpunten maakte op het hoogste niveau. Daar komt de blessuregevoeligheid van Ansu Fati en de situatie rond Ousmane Dembélé nog bij. 

Lees ook: Laporta beschuldigt Dembélé: "Akkoord met andere club"

Alves tekende in november voor een terugkeer bij Barcelona, maar moest nog tot januari wachten voor hij speelgerechtigd was. Tot dusver speelde hij over alle competities gezien vier wedstrijden voor de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen