Eerste Old Firm voor Gio: "In hele wereld geen grotere wedstrijd"

2 februari 2022, 15:21

Feyenoord - Ajax, FC Barcelona - Real Madrid, Arsenal - Tottenham Hotspur. Giovanni van Bronckhorst speelde als speler in enkele van de grootste wedstrijden van de wereld, maar naar eigen zeggen was geen enkele clash groter dan die tussen Rangers en Celtic. Vanavond (woensdag) staat hij voor zijn eerste Old Firm als trainer.

De belangen zijn ook nog eens bijzonder groot, want op de ranglijst is het gat tussen de twee aartsrivalen slechts twee punten. "Wat je hebt bereikt vóór deze wedstrijd, doet er nu niet meer toe", weet Van Bronckhorst echter. "Het gaat nu om Celtic. Ik heb veel grote wedstrijden gespeeld, maar de Old Firm is wel heel erg speciaal. Er zijn op clubniveau gewoon geen grotere wedstrijden. In de hele wereld niet", liet hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

Als speler heeft Van Bronckhorst bijzondere herinneringen aan de verschillende edities die hij meemaakte. Bijvoorbeeld hoe ploeggenoot Barry Ferguson hem al in de spelersbus naar de wedstrijd flink opfokte. 'Fuck them, Gio', zei hij volgens de Rotterdammer voortdurend. Zelf ging hij daar ook in mee, bijvoorbeeld toen hij tegenover boezemvriend - maar Celtic-speler - Henrik Larsson stond, die hij hard aanpakte. "Henrik zei: wat doe jij nou man? Ik rende door en riep: 'ja Henrik, Old Firm hè."

Uit ervaring weet de trainer in ieder geval dat hij zijn instructies al voor de wedstrijd zal moeten meegeven. "Als speler een medespeler verbaal bereiken binnen die vier meter naast je stond, het was simpelweg niet mogelijk. Je hoort elkaar gewoon niet." De twee Schotse grootmachten staan vanavond om 20.45 uur tegenover elkaar. Bij een overwinning kan Rangers het gat vergroten tot vijf punten, maar bij een nederlaag klimt Celtic over de aartsrivaal heen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen