Antony trefzeker voor Brazilië; ook Argentinië en Martínez winnen

2 februari 2022, 07:59

Antony heeft met Brazilië een mooie avond achter de rug. In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule, waar de Brazilianen overigens al zeker waren van overwintering, werd Paraguay met liefst 4-0 verslagen. De Ajax-aanvaller nam de derde treffer voor zijn rekening. Het was zijn tweede doelpunt voor de nationale ploeg.

Het was bovendien een fraaie goal. De rechtsbuiten had maar een beetje ruimte nodig om de bal voor zijn linkervoet klaar te leggen en langs de keeper in de verre hoek te schieten. Dit gebeurde overigens laat in de wedstrijd, in de 86e minuut. Na ongeveer een uur spelen was de Ajacied in de ploeg gekomen voor Vinicius Junior.

De allermooiste van de wedstrijd kwam echter op naam van Philippe Coutinho. Van een meter of 25 schoot hij kort de bal snoeihard en met effect over de Paraguayaanse doelman heen. Dat gebeurde na een uur voetballen, nadat Raphinha zijn land in de eerste helft al op voorsprong had gezet. In de 88e minuut zorgde Rodrygo voor de eindstand van 4-0.

Argentinië - Colombia 1-0

Bij het eveneens al geplaatste Argentinië was een basisplaats weggelegd voor Ajacied Lisandro Martínez. Hij stond de gehele negentig minuten op het veld, dus ook toen naamgenoot Lautaro Martínez na een halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Argentinië - overigens nog zonder Lionel Messi - versloeg Colombia met 1-0. De tegenstander moet daarom nog hard aan de bak om het WK van dit najaar niet mis te lopen.

In Zuid-Amerika plaatsen de eerste vier zich direct voor het WK en stroomt de nummer vijf de intercontinentale play-offs in. Naast Brazilië en Argentinië staan Ecuador (25 punten) en Uruguay (22) op dit moment op de veilige plekken. Eerstgenoemde speelde vannacht met 1-1 gelijk tegen de huidige nummer vijf Peru, terwijl Uruguay afrekende met hekkensluiter Venezuela: 4-1.