Tomasson nieuwe Heerenveen-trainer? "Past in het profiel"

1 februari 2022, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ferry de Haan kan na een redelijke drukke transferperiode eindelijk focussen op de trainerszoektocht. SC Heerenveen stuurde een week geleden clubman Johnny Jansen de laan uit en heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst. Op dit moment staan assistenten Ole Tobiasen en Peter Reekers voor de groep. Jon Dahl Tomasson wordt genoemd als mogelijke kandidaat om de vacature in te vullen.

De technisch manager is duidelijk over de zoektocht. "Optie één is dat we het seizoen afmaken met Ole en Peter als trainers. Optie twee is dat we er voor kiezen om een interim-trainer aan te stellen, waarna we in de zomer naar de langere termijn gaan kijken. Optie drie is dat we nu al naar de lange termijn gaan. Op dit moment heb ik nog met geen enkele trainer gesproken, maar dat gaat wel gebeuren. We gaan er vanaf nu werk van maken", is zijn duidelijke boodschap aan Voetbal International.

Tomasson en Kees van Wonderen passeerden al de revue in de wandelgangen. De eerstgenoemde is transfervrij na zijn vertrek bij Malmö FF, waar hij twee keer kampioen werd. De Haan werkte bij Excelsior al samen met de Deense oefenmeester en was eerder zijn ploeggenoot bij Feyenoord. "Hij is beschikbaar, heeft een verleden bij Heerenveen en heeft het in Zweden heel goed gedaan. Hij woont in Kralingen en schijnt weer in Nederland te willen gaan werken. Ik kan niet zeggen: hij is kandidaat nummer één, twee of drie. Maar wel dat hij een profiel heeft dat bij de club past."

Reekers en Tobiasen staan aankomend weekend sowieso nog voor de groep, wanneer de Friezen het opnemen tegen Fortuna Sittard. Tobiasen stond vorig seizoen nog aan het roer bij Almere City FC en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij ook wel hoofdtrainer wil worden bij zijn oude club. In de komende weken zal er duidelijkheid komen in het Abe Lenstra Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen