De Jong eerlijk: "Spelers waar meeste interesse voor was"

1 februari 2022, 21:50

John de Jong beleefde een drukke transferperiode. De technisch directeur van de Eindhovense club hoefde niet veel spelers naar Eindhoven te halen, maar moest er vooral voor zorgen dat er geen bepalende krachten vertrokken deze winter.

Davy Pröpper zette een punt achter zijn carrière waarna Joey Veerman werd opgepikt bij sc Heerenveen. De Eindhovenaren betaalden circa zes miljoen euro voor de spelmaker. "Ik heb nagedacht hoe we ons middenveld konden versterken, ook al vast voor de lange termijn. Rondom Sangaré speelde veel en Gutiérezz ligt ook nog maar vast voor anderhalf jaar. Veerman leek de trainer en mij een directe versterking, maar ook een speler voor de lange termijn. Tot dusver heeft hij zich heel goed aangepast", vertelt de bestuurder voor de camera van PSV TV.

Sangaré werd in de laatste dagen van de transferperiode nog aan meerdere clubs gelinkt, maar hij maakt het seizoen af in het Philips Stadion. Het stemt De Jong tevreden dat de Ivoriaan blijft, want het koste hem 'flink wat tijd' om de speler te overtuigen. "Ik moest het toekomstperspectief schetsen, aangeven wat wij willen in de tweede seizoenshelft. Dat heb ik meerdere malen met zijn zaakwaarnemer besproken, omdat Ibrahim zich volledig wilde focussen op de Afrika Cup."

De middenvelder bleef dus en ook Cody Gakpo blijft minstens tot de zomer. De aanvaller verlengde zelfs zijn contract met een extra jaar, ondanks interesse van Liverpool en Bayern München. "Samen met Sangaré waren dat de spelers waar de meeste interesse voor was", erkent De Jong. "Hoe lang wij hem nog voor deze club kunnen behouden, weet ik niet. Dat zal ook afhangen van zijn prestaties in de rest van het seizoen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen