Heitinga overtuigde Van de Beek: "Toen speelden we even samen"

1 februari 2022, 20:57

Donny van de Beek kon tijdens de transferperiode naar Crystal Palace en Everton. Hij koos voor de club uit Liverpool, mede door positieve verhalen van John Heitinga. De voormalig voetballer speelde kort samen met de middenvelder in Amsterdam.

"Toen ik de stap naar het eerste elftal van Ajax maakte, was John aan het einde van zijn carrière teruggekomen. Toen speelden we even samen, voor hij trainer werd", vertelt de middenvelder op de website van zijn tijdelijke werkgever. "We hebben contact gehad voor ik hier tekende. Ik heb met hem gepraat over deze club en hij was enorm positief. Hij heeft van zijn periode hier genoten. Hij vertelde me dat de fans heel erg meeleven en altijd achter de ploeg blijven staan."

Lees ook: Gesprek Lampard gaf Van de Beek vertrouwen: "Hij was zelfde type"

Van de Beek is blij met de keuze voor Everton, waar hij zichzelf weer in de kijker wil spelen. "Er hebben hier meer Nederlanders gespeeld. Mede daardoor volg ik de club al een paar jaar en ken ik Everton al goed. Iedereen weet dat dit een grote club is met goede spelers, veel historie en geweldige fans. De club heeft alles in huis om hoger op de ranglijst te staan", aldus de middenvelder. De club staat in de Premier League momenteel zestiende, slechts vier punten boven de degradatiestreep.

Van de Beek hoopt dat hij de ploeg omhoog kan helpen. "Ik wil natuurlijk goals maken, maar ik wil ook helpen met mijn passes, door assists te geven aan onze voorhoedespelers. Het belangrijkste is dat wij als team snel punten gaan verzamelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen