FC Twente wil sanctie voor Lukoki na huiselijk geweld

1 februari 2022, 17:46   Bijgewerkt: 1 februari 2022, 17:53

Jody Lukoki krijgt een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, zo heeft de politierechter beslist. De buitenspeler van FC Twente zou zijn vriendin geslagen en geschopt hebben.

De Enschedese club gaat met de aanvaller in gesprek over een sanctie, meldt TC Tubantia. Vrijdag werd de aanvaller veroordeeld door de politierechter, waardoor hij naast zijn straf ook onder toezicht van reclassering komt te staan. De club wil snel nu snel met de voetballer om de tafel om te praten over een passende straf. Bij die gesprekken zullen niet alleen de voetballer en het bestuur van de club aanwezig zijn, maar ook de zaakwaarnemer van Lukoki.

De vleugelaanvaller is door de rechter schuldig bevonden aan het slaan en schoppen van zijn vriendin, wat tussen 1 oktober 2021 en 3 januari 2022 plaats zou hebben gevonden. Algemeen directeur Paul van der Kraan is duidelijk tegenover de regionale krant: "Wij zijn geschrokken van zijn gedrag en gaan passende maatregelen nemen. Want het gedrag van Jody overschrijdt grenzen en is onacceptabel. Dat hebben wij hem ook kenbaar gemaakt."

De aanvaller, die uit de jeugdopleiding van Ajax komt, streek aan het begin van dit seizoen transfervrij neer in de Grolsch Veste. Na een succesvolle periode bij het Bulgaarse Ludogorets, waar hij vier keer kampioen werd, en een periode bij het Turkse Yeni Malatyaspor keerde hij dus terug in Nederland. Of hij nog een toekomst heeft in Enschede zal de komende dagen duidelijk worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen