Schreuder stalt aanvaller bij AZ door nieuwkomers: "Prima zet"

1 februari 2022, 16:55

Club Brugge investeerde tijdens de winterse transferperiode in offensieve krachten. Sargis Adamyan en Andreas Skov Olsen kwamen naar de Belgische landskampioen, terwijl Kamal Sowah op de laatste dag verhuurd werd aan AZ. De aanvaller heeft volgens Alfred Schreuder in Alkmaar meer kans op speeltijd, waardoor werd besloten om hem tijdelijk in Nederland onder te brengen.

"Het is voor Sowah heel belangrijk dat hij blijft voetballen. Hij is nog steeds een goede speler, maar wij zien nu wat minder speeltijd voor hem. Voorin zijn we gewoon heel goed bezet. Wat dat betreft vind ik het een prima zet dat hij bij AZ speelminuten kan maken", vertelt Schreuder op de persconferentie over de aanvaller, die in de zomer nog voor negen miljoen euro overkwam van het beloftenteam van Leicester City.

Tegenover de tijdelijke uitgaande transfer stond de komst van Adamyan, die ook op huurbasis de overstap maakt.  Schreuder werkte al met hem samen bij TSG Hoffenham. "Hij is een ideale joker, maar dat betekent niet dat ik in hem alleen een supersub zie. Hij is een heel ander type dan Dost. Bas is een targetspits, waar Sargis een echte loper is die diepgang heeft en wat sneller is. We gaan hem goed kunnen gebruiken. In de Bundesliga heeft hij het laten zien, dus dan moet dat hier ook lukken."

Daarnaast werd ook Skov Olsen aangetrokken. Schreuder is onder de indruk van de 22-jarige buitenspeler, die voor zeven miljoen euro overkwam van Bologna. "Wat ik via de scouting van hem gezien had, laat hij bij ons op de trainingen ook zien", aldus de oefenmeester. "Hij is goed aan de bal, kan tussen de linies spelen en heeft een goed linkerbeen. Het is zeker een aanwinst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen