Veerman: "Misschien wilden de trainers wel graag van me af"

1 februari 2022, 15:06

Henk Veerman zag zijn langgekoesterde wens om voor FC Utrecht uit te komen deze winter in vervulling gaan. In gesprek met ESPN blikte de spits terug op hoe die transfer tot stand kwam, waarbij hij zich vooral afvroeg hoe sc Heerenveen tegen zijn vertrek aankeek.

Dat Veerman al langer naar Utrecht wilde, was geen geheim. Enkele keren was er in het verleden al sprake van die stap. "Maar het moet allemaal goed vallen. Je kunt het zelf wel willen, maar Utrecht moet op datzelfde moment ook willen en sc Heerenveen of St. Pauli moest op dat moment van me af willen. Dat liep niet altijd synchroon aan elkaar. Zo is het er eigenlijk nooit van gekomen."

Lees ook: Drie keer scheepsrecht voor Veerman: "Eindelijk belofte nakomen"

Dit keer gebeurde dat dus wel. Of dat betekent dat Heerenveen van de spits af wilde? "Dat is een moeilijke vraag, dat weet ik eigenlijk niet", antwoordde Veerman, die zelf in ieder geval niet per se hoefde te vertrekken. "Ik wilde weg om bij Utrecht te spelen, maar zeker niet vanwege een negatief gevoel naar Heerenveen toe."

Wel vraagt hij zich af hoe de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Johnny Jansen en zijn staf daarin stonden. "Als ik achteraf geen berichten krijg van de trainers van Heerenveen, denk je wel: misschien wilden die wel graag van me af. Dat is misschien wel iets dat speelde", aldus Veerman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen