Nederlands toptalent (18) verruilt Manchester voor Gladbach

1 februari 2022, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse jeugdspeler Dillon Hoogewerf heeft daags na de deadline nog een transfer gemaakt. De oud-Ajacied bracht de afgelopen jaren door in de jeugdopleiding van Manchester United, maar verruilde die club nu voor Borussia Mönchengladbach.

Hoofd jeugdopleiding Roland Virkus was erg blij met de komst van de achttienjarige Hoogewerf. "Dillon is een toptalent. Het is een ongelofelijk snelle en dreigende speler, die zowel als vleugelaanvaller als achter de spits kan spelen. We zijn blij dat hij voor Borussia Mönchengladbach en onze plannen gekozen heeft.

Hoogewerf werd in 2012 door Ajax opgepikt uit zijn geboortestad Almere. Hij zou zeven jaar in de Amsterdamse jeugdopleiding spelen, voor hij in 2019 door Manchester United werd aangetrokken. Tot optredens in het eerste elftal kwam hij daar nog niet. 

Bij zijn nieuwe club zal Hoogewerf in eerste instantie aansluiten bij het Onder 23-elftal van de club, dat op het vierde niveau van Duitsland uitkomt. Voor hoe lang hij in Gladbach heeft getekend, is niet vermeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen