Eén voor twaalf: ultieme Deadline Day-transfer voor NAC

1 februari 2022, 08:14   Bijgewerkt: 1 februari 2022, 08:32

De laatste uren van de transferwindow staan doorgaans garant voor de nodige chaos. Dat was zeker zo in het geval van NAC Breda. De Brabantse club deed meerdere pogingen om nog een aanvallende versterking binnen te halen en kwam 23:59 uur tot een akkoord over het overnemen van Jeredy Hilterman van FC Emmen.

Het was de allerlaatste transfer van de window. 'Last minute', schreef NAC dan ook op de clubkanalen bij de mededeling dat Hilterman toch nog binnen was. BN DeStem sprak daarbij van een transfersom van een kwart miljoen. De spits, die bij Emmen goed was voor acht goals en drie assists in twintig wedstrijden, tekent in Breda een contract voor tweeënhalf seizoen.

RTV Drenthe-verslaggever Niels Dijkhuizen sprak van 'echt een avondje NAC'. 'De club wilde eerst niet betalen, belde daarna FC Groningen en FC Utrecht voor huuropties en kwam vervolgens terug in Emmen. Daarna twijfelde Hilterman.' Het was de huur van concurrent Metehan Güclü die de spits uiteindelijk deed overtuigen om voor een vertrek uit Emmen te kiezen.

De 23-jarige Hilterman speelde in de jeugd bij AZ, Willem II en FC Utrecht, voor hij afgelopen zomer voor naar verluidt vijf ton naar Emmen verhuisde. Zijn verblijf daar was dus van korte duur. Eerder deze window haalde NAC ook Feyenoord-spits Naoufal Bannis al op huurbasis naar Breda, maar de doelpuntendroogte bleek daarmee vooralsnog niet opgelost. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen