Everton legt kort voor deadline ook concurrent Van de Beek vast

1 februari 2022, 07:30   Bijgewerkt: 1 februari 2022, 07:52

Donny van de Beek werd deze transferwinter eindelijk verlost van de bank van Manchester United. Toch is het nog maar de vraag wat zijn rol bij zijn nieuwe club Everton zal worden. De Premier League-club, die Van de Beek voor een halfjaar huurt, presenteerde in de nacht van maandag op dinsdag namelijk ook concurrent Dele Alli.

Transferspecialist Fabrizio Romano bracht het nieuws dat Alli Van de Beek zou volgen naar Everton maandag al. Bij het passeren van de deadline was er echter geen bevestiging van de club, maar deze volgde enkele uren later. Alli tekende een contract tot medio 2024 in Liverpool, waar hij na Van de Beek dus de tweede versterking op het middenveld is.

Van de Beek zelf werd eerder op de dag al gepresenteerd. Hij verruilde Manchester United op tijdelijke basis voor Everton met als voornaamste reden zijn kans op meer speeltijd. De vraag is nu dus of hij de concurrentiestrijd aan zal moeten gaan met Alli, of dat de eveneens maandag gepresenteerde trainer Frank Lampard een variant met beide spelers naast elkaar op het middenveld in gedachten heeft.

Lees ook: Officieel: Van de Beek verlost van United

Alli tekende in 2015 bij Tottenham Hotspur. Hij kwam over van MK Dons, maar wist op een hoger niveau direct aan te haken. Later nam zijn perspectief echter steeds meer af, wat er deze winter dus toe leidde dat een transfer naar Everton een optie was. In Liverpool zal de eerste doelstelling van de nieuwelingen zijn om hun club voor degradatienood te behoeden. Momenteel staat nummer zestien Everton slechts vier punten boven de streep. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen