Eiting verrast: contract bij Genk ontbonden, terugkeer naar Engeland

31 januari 2022, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op de slotdag van de transfermarkt heeft Carel Eiting voor een daverende verrassing gezorgd: de oud-Ajacied heeft zijn contract bij Racing Genk laten ontbinden en keert terug bij Huddersfield Town.

Bij de Engelse club speelde Eiting vorig seizoen ook al, toen The Terriers hem huurden van Ajax. Eiting werd door coach John van den Brom afgelopen zomer naar België gehaald, die op dat moment aan zijn eerste volledige seizoen bij de Belgische topclub begon.

Eiting slaagde er echter niet in om zich in het systeem van Genk te spelen en Van den Brom - de man die hem dus haalde - werd ontslagen na aanhoudende teleurstellende resultaten. Huddersfield is blij met de terugkeer van Eiting. "Dit is heel goed nieuws voor de club", zegt trainer Carlos Corberan. "Zoals we altijd zeggen: eens een Terrier, altijd een Terrier."

Het vierjarig contract, dat Eiting afgelopen zomer tekende bij Genk, is in onderling overleg ontbonden. Hij kwam in de verschillende competities samen 19 keer in actie, scoorde daarin niet en gaf één assist. Huddersfield is nog in de race voor promotie naar de Premier League met een zevende plaats in het Championship.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen