Union-revelatie verdient transfer, maar maakt seizoen in België af

31 januari 2022, 20:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Union Saint-Gillis heeft topscorer Deniz Union Saint-Gillis verkocht, maar hij mag het seizoen afmaken bij de verrassende koploper van de Belgische competitie. Daarna verkast hij naar Brighton & Hove Albion, waar de aanvaller een contract heeft getekend tot medio 2026.

De 25-jarige spits is een van de uitblinkers bij de Brusselse club. Dat hij na dit seizoen de overstap maakt naar Brighton, is geen verrassing, aangezien de clubs beide in handen zijn van de dezelfde eigenaar. Undav kwam na het seizoen 2019/20 als grote onbekende naar Union Saint-Gillis, maar is inmiddels een van de smaakmakers in de Pro League. Tot dusver heeft hij in deze voetbaljaargang achttien keer gescoord en tien assists geleverd in 25 wedstrijden.

Manager Graham Potter laat op de website van de Premier League-club weten blij te zijn met de transfer. "Wij kijken uit naar zijn komst. We hebben zin om vanaf aankomende zomer met Deniz samen te werken", aldus de oefenmeester, die dus nog een paar maanden moet wachten voor hij de aanvaller kan begroeten. Union Saint-Gillis is namelijk duidelijk via Twitter over de spits, die met de club strijdt om het kampioenschap. 'Je hebt nog wat werk te doen in Brussel!'

Vorig seizoen was Undav al belangrijk bij de Belgische club. Op het tweede niveau maakte hij zeventien doelpunten, waardoor de club promoveerde naar het hoogste niveau. Daar verbaast de club vriend en vijand door bovenaan te staan na 25 wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen