Concurrentie voor Van de Beek? Everton haalt Alli

31 januari 2022, 16:46

Donny van de Beek wordt voor de rest van het seizoen gehuurd door Everton, maar hij krijgt meteen een serieuze concurrent. Dele Alli gaat volgens Fabrizio Romano definitief naar de ploeg uit Liverpool. Hij tekent een meerjarig contract.

De aanvallende middenvelder kwam in 2015 voor circa zes miljoen euro van MK Dons naar Tottenham Hotspur. Daar wist hij moeiteloos aan te haken bij het niveau van de Engelse topclub. Hij was een van de smaakmakers onder de vleugels van Mauricio Pochettino, maar is vooral dit seizoen op het tweede plan terechtgekomen. Tot dusver mocht hij pas negen wedstrijden in actie komen in de Premier League. In de Conference League mocht hij wel steevast in de basis beginnen, maar dat toernooi werd door Antonio Conte duidelijk niet serieus genomen.

Bij Everton zien ze in de middenvelder een perfecte aanwinst, die de ploeg van meer creativiteit moet voorzien. De club wist in twintig wedstrijden pas 24 doelpunten te maken. Alli heeft in het verleden bewezen dat hij een neusje voor de goal heeft en ook de beschikking heeft over een goede eindpass, waardoor hij anderen in stelling kan brengen. De nieuwe trainer Frank Lampard wilde hem daarom graag aan de selectie toevoegen.

Het is de vraag wat het betekent voor Van de Beek, die in Liverpool hoopt op wekelijkse minuten. In Manchester wist hij geen moment onomstreden basisspeler te worden. Waar veel supporters eerst de schuld gaven aan Ole Gunnar Solskjær, maar ook zijn opvolger Ralf Rangnick blijft hem op de bank houden. Bij Everton krijgt hij nu dus een serieuze concurrent, al kunnen Alli en Van de Beek ook samenspelen. Dan zou één van de twee iets controlerender moeten spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen