Heracles presenteert middenvelder, Kongolo weg bij Heerenveen

Heracles presenteert middenvelder, Kongolo weg bij Heerenveen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 januari 2022 – Heracles Almelo heeft zich op de slotdag van de winterse transferperiode versterkt met Anas Ouahim. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt over van SV Sandhausen en tekent op Erve Asito een contract voor twee en een half seizoen. Bij sc Heerenveen heeft er na de komst van Thom Haye en Amin Sarr een uitgaande transfer plaatsgevonden.

Ouahim speelde in de jeugd van FC Köln en kwam als prof uit voor VfL Osnabrück, Sandhausen, 1.FC Kaiserslautern en opnieuw Sandhausen. Bij Heracles stond hij al een tijdje op de radar, erkent technisch directeur Tim Gilissen. "Met name in zijn tijd bij VfL Osnabrück heeft onze scouting Anas intensief gevolgd en is hij vaak positief opgevallen. Daarna heeft hij nog de stap gemaakt naar de 2. Bundesliga. Hij kwam nu vrij en gezien de ontwikkelingen aan onze kant was dit het moment om hem aan te trekken", vertelt hij.

Voor Ouahim betekent zijn transfer naar Heracles dat hij voor het eerst buiten Duitsland gaat voetballen. "Heracles Almelo is een club waar ik de volgende stappen in mijn carrière kan zetten. Ik heb niet voor niets voor een langere verbintenis gekozen. Ik denk echt dat er hier iets moois kan ontstaan", reageert hij. "Met mijn individuele kwaliteiten wil ik een bijdrage aan de doelstellingen van het team leveren. Het is aan de trainer of ik in de basis kom te staan, maar dat is absoluut mijn eigen doel."

Kongolo vertrekt
Heerenveen heeft per direct afscheid genomen van Rodney Kongolo, die zijn carrière voortzet bij het Italiaanse Cosenza. De 24-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2018 over van Manchester City en speelde 86 officiële wedstrijden voor de Friese club.

"We bedanken Rodney voor zijn inzet voor sc Heerenveen. Het is een speler met veel werklust en toewijding richting zijn team. We hopen dat hij een mooi avontuur in Italië tegemoet gaat", neemt technisch directeur Ferry de Haan afscheid van Kongolo.

Reacties

gerelateerd