Oosterwolde verlaat FC Twente, Brenet wordt zijn vervanger

Oosterwolde verlaat FC Twente, Brenet wordt zijn vervanger

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 januari 2022 – Jayden Oosterwolde vervolgt zijn loopbaan in Italië. FC Twente heeft via de officiële kanalen bevestigt dat de twintigjarige linkervleugelverdediger het seizoen op huurbasis afmaakt bij Parma. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Oosterwolde brak vorig seizoen door in Enschede. De linksback had weinig tijd nodig om uit te groeien tot vaste waarde, maar in de huidige jaargang was hij niet meer onbetwist. De laatste wedstrijden kreeg Gijs Smal de voorkeur op de zijn positie. Oosterwolde kwam dit seizoen in veertien van de twintig competitiewedstrijden in actie, waarvan tien als basisspeler.

Mocht Parma de koopoptie lichten, dan houdt Twente daar een mooi bedrag aan over. "Een miljoenenbedrag? Die kant gaat het wel op, ja. Daarom hebben we ook besloten om erop in te gaan. Gijs Smal doet het naar behoren, terwijl Jayden niet meer bij Jong Oranje zit en de laatste wedstrijden niet meer de eerste keus was. We hopen dat hij het goed gaat doen. Als jonge speler naar Italië gaan, is een grote stap", zei de technisch directeur onlangs tegen Voetbal International.

Brenet
Joshua Brenet lijkt de opvolger van Oosterwolde bij Twente te worden. Meerdere media melden dat de club uit Enschede de multifunctionele speler tot het einde van het seizoen gaat huren van 1899 Hoffenheim. Na dit seizoen loopt zijn contract bij de Duitse club af.

Reacties

gerelateerd