Willem II neemt Oosting voor fors bedrag over van AZ

31 januari 2022, 10:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Thijs Oosting vervolgt zijn loopbaan bij Willem II. De Tilburgers hebben de 21-jarige middenvelder per direct overgenomen van AZ. Met de transfer is volgens De Telegraaf één miljoen euro gemoeid.

Oosting genoot een deel van zijn opleiding in Emmen en was sinds 2016 actief voor AZ. De middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan RKC Waalwijk, waar hij in zeventien wedstrijden tot vier doelpunten kwam. In de huidige jaargang maakte AZ-trainer Pascal Jansen vijf keer gebruik van Oosting, die op meerdere posities uit de voeten kan.

"Mijn seizoen begon van de zomer nog goed bij AZ, maar uiteindelijk is het niet geworden wat de club en ikzelf ervan verwachtten. Ik ben ambitieus en wil zoals iedere voetballer minuten maken. Bij Willem II voel ik wederzijds vertrouwen en ik ben erg blij met dit lange contract", reageert de kakelverse Willem II-aanwinst.

De komende maanden gaat Oosting proberen Willem II voor degradatie te behoeden. "Willem II staat niet waar de club hoort te staan. Niet lang geleden eindigde Willem II nog als vijfde. Dat zegt iets over waar de club toe in staat is en ik geloof er volledig in dat we de weg omhoog vinden", aldus de middenvelder, die maandag voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten traint. "Fred Grim ken ik uiteraard van RKC, Denny Landzaat van de AZ-jeugd. Ik kijk ernaar uit met de overige mensen binnen de club kennis te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen