AZ
7 – 0
Dundee United

Heerenveen zwaait Nygren uit, Sparta lijkt Emegha kwijt te raken

Heerenveen zwaait Nygren uit, Sparta lijkt Emegha kwijt te raken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 januari 2022 – Het huwelijk tussen SC Heerenveen en Benjamin Nygren is ten einde. De buitenspeler speelde al anderhalf jaar op huurbasis in Friesland, maar zijn speeltijd nam met de maand af. Daardoor besloot zijn oorspronkelijke werkgever Genk in goed overleg om hem ergens anders te stallen. Nygren gaat nu op huurbasis spelen voor het Deense Nordsjaelland.

Vorig seizoen was de buitenspeler een aantal keer van waarde met vier goals en twee assists, waardoor Heerenveen hem deze zomer opnieuw huurde. Zijn tegenvallende prestaties van dit seizoen zorgden voor onvrede bij Heerenveen. De Friese club had wel een optie tot koop bedongen, maar maakt daar dus geen gebruik van. In Denemarken gaat Nygren strijden tegen degradatie.

Sparta dreigt parel kwijt te raken
Hoewel ook Sparta dit seizoen niet bepaald lekker draait, was de achttienjarige spits Emanuel Emegha toch een van de lichtpuntjes. Hij dreigt nu te vertrekken naar België. Royal Antwerp is namelijk geïnteresseerd in het talent en voert momenteel gesprekken met Sparta. De piepjonge Emegha heeft al drie Eredivisie-treffers in het netje liggen.

Aan RTV Rijnmond bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp dat Royal Antwerp inderdaad een bod heeft gedaan op Emegha. "We zitten in de fase waarin het zomaar eens zou kunnen lukken, maar we zijn er nog niet. Meer kan ik op dit moment niet zeggen.'' Emegha is afkomstig uit de jeugd van Sparta en gaat waarschijnlijk een mooi bedrag opleveren.

Lees ook: 'Sparta stunt met binnenhalen Deens international van Lazio'

Reacties

gerelateerd