Vertrek Weghorst nabij: Wolfsburg haalt kleurrijkste spits Duitsland

30 januari 2022, 20:02

Wolfsburg heeft alvast voorgesorteerd op het aanstaande vertrek van Wout Weghorst. De Nederlander staat nadrukkelijk in de belangstelling van Burnley en lijkt de club voor vijftien miljoen euro te verlaten. Met Max Kruse haalt het niet alleen een scorende spits in huis, maar ook zeker één met een gebruiksaanwijzing. Hij tekent een contract tot de zomer van 2023.

Volgens The Daily Mail staat alleen de medische keuring de overgang van Weghorst naar Burnley nog in de weg en lijkt de transfer pas rond te komen op Transfer Deadline Day. Zo lang wilde Wolfsburg niet blijven toekijken en dus heeft het Kruse opgepikt bij Union Berlin. Eerder speelde hij al voor Wolfsburg, maar hij heeft met Werder Bremen, Freiburg en Borussia Mönchengladbach meerdere Bundesliga-clubs gehad.

Hij haalde de Duitse media echter vaker met zijn gedrag dan met zijn prestaties. In 2016 werd hij door bondscoach Joachim Löw naar huis gestuurd wegens zijn gedrag op een verjaardagsfeestje. Kruse is ook fervent pokerspeler en kreeg daarvoor in zijn eerdere periode bij Wolfsburg al een flinke boete. Daarnaast had hij ooit zijn pokerwinst van ruimt 70.000 euro aan contant geld in een taxi laten liggen.

Lees ook: 'Weghorst dicht bij 'droomtransfer' naar kelder Premier League'

Wolfsburg, zijn werkgever destijds, vertelde ook dat hij een Nutella-veslaving heeft en Kruse is ook in zijn interviews een opmerkelijke verschijning. Buiten dat is het ook een veel scorende spits. Dit seizoen staat hij op vijf goals en vier assists, terwijl hij vorig seizoen in 22 wedstrijden goed was voor elf goals en vijf assists. Vrijwel overal waar hij kwam, vond hij het net, waardoor Wolfsburg in hem een goede vervanger (of concurrent) van Weghorst ziet.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen