Utrecht neemt Bayern-talent over dat dit jaar debuteerde in eerste

30 januari 2022, 23:51

FC Utrecht heeft zich voor het volgende seizoen alvast versterkt met een jong talent. Taylor Booth wordt komende zomer transfervrij overgenomen van Bayern München en tekent een contract voor drie seizoenen. Booth is een Amerikaan die tevens over een Italiaans paspoort beschikt en is momenteel twintig jaar.

Booth komt uit de jeugd van Real Salt Lake, maar werd in 2019 opgepikt door Bayern München. Dit seizoen maakte hij nog zijn debuut in de hoofdmacht in de bekerwedstrijd tegen Bremer SV, waarin hij ruim twintig minuten mocht meedoen. Hij beschikt echter over een aflopend contract, waardoor FC Utrecht zijn kans schoon zag.

Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Sankt Pölten, waarin hij in de reguliere competitie van de Oostenrijkse Bundesliga veel indruk maakte. In vijf wedstrijden was hij goed voor twee goals en twee assists. Technisch directeur Jordy Zuidam is dan ook in zijn nopjes met de aanwinst. "Taylor is een enorm groot talent dat momenteel bij Bayern München speelt en inmiddels ook is uitgenodigd voor het Amerikaans nationale elftal."

Lees ook: 'Utrecht en Volendam cashen en Bayern baalt bij transfer Kasius'

"We halen met hem een dynamische middenvelder binnen met veel voetballend vermogen. Het is een box-to-box-speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past. We zijn er trots op dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen." Naar verluidt (Sky Sports) zou FC Utrecht zelfs nog proberen Booth deze winter nog over te nemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen