Tottenham kent actieve transferdag; nog stil rond Bergwijn

30 januari 2022, 16:53

Een dag voor de sluiting is Tottenham Hotspur met afstand het meest actief op de transfermarkt. Zo is het inmiddels een kwestie van tijd voor Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentancur officieel gepresenteerd worden en staan er ook enkele uitgaande transfer te gebeuren. Rond Ajax-target Steven Bergwijn is het echter nog stil. 

Kulusevski en Bentancur komen beiden over van Juventus. Transferexpert Fabrizio Romano meldde dat er met beide spelers al een akkoord is bereikt en dat het een kwestie van tijd is voor de twee worden gepresenteerd. De 21-jarige Kulusevski wordt gehuurd met een optie tot koop. Deze optie kan verplicht worden wanneer aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, zoals het bereiken van de Champions League.

Bentancur maakt al direct de definitieve overstap. Hij komt over voor negentien miljoen euro, plus zes miljoen aan bonussen. De komst van Sofyan Amrabat lijkt daarmee definitief van de baan. Intussen heeft Juventus overigens ook al een opvolger binnen. Borussia Mönchengladbach-middenvelder Denis Zakaria lijkt op korte termijn gepresenteerd te gaan worden in Turijn.

Terug naar Londen, want Tottenham is ook bezig met uitgaande transfers. Zo is Bryan Gil dicht bij een verhuur aan Valencia, lijkt Tanguy Ndombele op huurbasis terug te keren bij het Olympique Lyonnais van Peter Bosz en heeft Villarreal zich gemeld voor de huur van Giovani Lo Celso.

Bergwijn

Stiller is het dus rond Bergwijn, die deze winter nadrukkelijk in de belangstelling staat van Ajax. Een akkoord is nog altijd niet van de baan, zo verzekerde Romano. Wel zou Spurs blijven vasthouden aan de vraagprijs van 25 miljoen euro, terwijl Ajax-watcher Mike Verweij eerder wist te vertellen dat de Amsterdammers niet hoger dan 22 miljoen willen gaan. Hij sprak van 'een enorm pokerspel' tussen 'de twee beste onderhandelaars van Europa'. 

Lees ook: 'Pokerspel' tussen Ajax en Tottenham Hotspur over Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen