Linthorst na bijzonder uitstapje terug in Eredivisie bij Go Ahead

30 januari 2022, 15:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles heeft de komst van Evert Linthorst wereldkundig gemaakt. De 21-jarige middenvelder komt over van Ittihad Kalba FC en tekende in Deventer een contract tot medio 2024. Op de website van zijn nieuwe club vertelde hij uitgebreid over zijn tijd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat hij in februari 2021 als een van de meest talentvolle spelers van VVV-Venlo koos voor een lucratief avontuur in dat land, was voor iemand van zijn leeftijd opmerkelijk te noemen. "Het was aanvankelijk even wennen en aanpassen, maar ik heb er een fantastisch jaar gehad", vertelde hij daarover. "Het levenstempo is er een paar tandjes lager en minder gehaast, maar dat moet ook wel gezien de temperaturen."

Hij vertelde gevoetbald te hebben in temperaturen van wel 45 tot 50 graden. "In combinatie met de hoge luchtvochtigheid zorgt dat voor een ontzettend drukkende warmte. Vaak was ik na tien minuten al zó nat van het zweet, dat het leek of ik met mijn kleren aan onder de douche had gestaan. Door de hitte zat ik overdag vaak alleen binnen. Dat maakte het soms tot een eenzaam bestaan, maar al met al kijk ik met een positief gevoel terug op mijn tijd in het Midden-Oosten."

Een tijd die hij nu inruilt voor voetballen in De Adelaarshorst. "Veel toeschouwers op de tribune, dat is wat ik misschien nog wel het meest gemist heb. De beleving van voetbal is daar totaal anders dan in Europa. Bij wedstrijden van Ittihad Kalba zaten er maximaal 200 toeschouwers op de tribune. Ik ben dan ook blij dat Go Ahead Eagles me de kans biedt om weer in de Eredivisie actief te zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen