'Utrecht en Volendam cashen en Bayern baalt bij transfer Kasius'

30 januari 2022, 12:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Denso Kasius heeft een prachtige transfer te pakken. De negentienjarige vleugelverdediger tekende zondag bij het Italiaanse Bologna. Voor zowel FC Utrecht als FC Volendam is de transfer in financieel opzicht erg goed nieuws.

Kasius stond onder contract bij Utrecht, maar werd voor anderhalf seizoen verhuurd aan Volendam. Daar maakte hij vooral dit jaar een stormachtige ontwikkeling door, waardoor aan die uitleenbeurt een vroegtijdig einde is gekomen. Bij Bologna tekent de rechtsback een contract voor 4,5 jaar.

Vooral de transfersom is daarbij interessant. Utrecht ontvangt volgens De Telegraaf meer dan drie miljoen euro en door bonussen kan dat bedrag zelfs oplopen tot richting de vier miljoen. Ook Volendam wordt gecompenseerd voor het tussentijds verliezen van een belangrijke basiskracht. Een clausule in de huurovereenkomst maakt dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de transfer niet kan blokkeren, maar wel een vooraf vastgesteld bedrag ontvangt.

De transfersom is bijzonder hoog voor een speler die nog nooit op het hoogste niveau acteerde. Dat heeft ermee te maken dat de interesse in Kasius de afgelopen tijd flink is toegenomen. Zelfs Bayern München meldde zich op het laatste moment nog voor de verdediger, maar zijn keuze voor Bologna stond al vast. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen