'Diaz bijna van Liverpool; Spurs schakelt door op Juve-duo'

30 januari 2022, 10:17   Bijgewerkt: 30 januari 2022, 10:25

Liverpool heeft de beoogde versterking voor de voorhoede bijna binnen. FC Porto-aanvaller Luís Diaz staat op het punt om een contract tot medio 2027 te tekenen bij The Reds. De club betaalt een bedrag van veertig miljoen euro voor de rechtspoot, waar via bonussen nog eens twintig miljoen euro aan toegevoegd kan worden.

Die bedragen, evenals het akkoord zelf, werden gedeeld door transferspecialist Fabrizio Romano. Hij vertelde daarbij dat Diaz het eerste deel van zijn medische keuring in Argentinië heeft doorstaan. Binnen de komende 24 uur zal het papierwerk afgerond worden, waarna Diaz zich officieel Liverpool-speler mag noemen. In de loop van komende week zal hij in Engeland aankomen. 

De Colombiaan is sinds juli 2019 speler van FC Porto. Dit seizoen is cijfermatig veruit zijn beste seizoen in die periode, met veertien goals en vijf assists in achttien wedstrijden. Momenteel bevindt hij zich echter in Zuid-Amerika voor de WK-kwalificatiewedstrijden van zijn land. Eerder was op zijn positie ook Arnaut Danjuma in beeld bij Liverpool, maar Villarreal wilde niet meewerken aan een winterse transfer.

Tottenham Hotspur

Ook bij Tottenham Hotspur was Diaz in beeld, maar die club heeft de interesse inmiddels verlegd naar Juventus-aanvaller Dejan Kulusevski. De Zweed wordt volgens Romano gehuurd van Juventus, waarbij Spurs een bedrag van vijf miljoen euro betaalt. Daarnaast is ook ploeggenoot Rodrigo Bentancur dicht bij een stap naar Londen. Hij zal definitief worden overgenomen voor een bedrag van circa negentien miljoen euro (plus bonussen).

Lees ook: 'Amrabat kan transfer vergeten: Spurs denkt aan Juventus-duo'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen